“Månadens kundtips” oktober 2020: samhörighet och kreativitet

“Månadens kundtips” oktober 2020: samhörighet och kreativitet

2020-11-05 Kreativitet Månadens kundtips 0

Under hösten har jag haft förmånen att vid ett antal tillfällen träffa en grupp som vill få hemarbetet att fungera så bra som möjligt. På det stora hela har de nu hittat rutiner och strukturer som hjälper dem att samarbeta på ett bra sätt, trots att de alla arbetar hemifrån sedan i mars, och de flesta tycker att det vardagliga arbetet fungerar riktigt bra. De bitar som de, senast vi träffades, fortfarande bitvis saknade var:

  • Samhörigheten, helt enkelt att träffas – på riktigt, live.
  • Kreativiteten, deras kreativa möten som de regelbundet hade pre corona.

Det som de då kom fram till att de ville börja med var ett gemensamt promenadmöte på onsdagar kl 13. Då deras kontor ligger i ett industriområde utanför stan så är samtliga i gruppen vana att pendla med bil. Det innebär att alla i gruppen har möjlighet att slippa åka kollektivt (och därmed utsätta sig för smittorisk). Och precis bakom industriområdet finns ett vackert naturreservat med fina promenadslingor – vilket gör att de har bra förutsättningar för den här typen av möten. Så varje onsdag träffas de nu för en timmes promenad, där de under första halvan “bara umgås” och där de under andra halvan har sina kreativa möten i mindre grupper.

Samtliga i gruppen upplever nu att de, när de efter de gemensamma promenadmötena är tillbaka på hemmaplan, känner sig både piggare, gladare och såväl mer inspirerade som motiverade.

 

Vad är dina bästa tips för att få hemarbete att fungera så bra som möjligt? Och vilka lösningar har ni hittat som fungerar bäst för ditt team, utifrån era behov och förutsättningar?

 

Gunilla