Energisäkra din hjärna

Energisäkra din hjärna

2016-10-18 Uncategorized 0
Hur kan vi ta hand om vår hjärna och möta vardagens krav?

Hur kan vi ta hand om vår hjärna och möta vardagens krav?

I takt med att tempot i vår vardag ökar ställs vår hjärna inför allt större utmaningar. Ett informationsflöde som aldrig sinar, ständig tillgänglighet och allt högre krav på prestation och produktivitet är bara några av de faktorer som innebär en allt högre belastning för vår hjärna. För att vi ska kunna möta dessa krav behöver vi fundera lite extra på hur vi kan ta hand om vår hjärna på bästa sätt – så att vi kan minska belastningen och minimera den onödiga stress som följer av en överbelastad hjärna. Vi på Espiro kommer därför under hela hösten att prata extra mycket om hur vi kan energisäkra vår hjärna.

Att energisäkra hjärnan handlar om hur vi kan hjälpa vår hjärna att fungera optimalt genom att se till att den spenderar sin energi på rätt saker. Då minskar vi stressen och optimerar vår prestation, så att vi höjer vår produktivitet samtidigt som vi upplever att det vi gör faktiskt går lättare och smidigare – det blir helt enkelt ett skönare flow.

Hur ser dina dagar ut? När känner du att din hjärna är fräsch och skarp? Och när känner du att det närmar sig överbelastning för din hjärna? Börja gärna fundera över de här frågorna, och öka din medvetenhet de närmsta dagarna. Då blir det lättare att ta till dig de tips jag kommer att ge här på bloggen framöver, och att anpassa dem så att de ger dig just det som du behöver.

Vi hörs snart igen!
Karin