Yes! Vinter 2018: FLOW!

Yes! Vinter 2018: FLOW!

2018-12-01 Espiros nyhetsbrev Yes! Hjärnan 0

“Du är ett med det du gör, totalt uppslukad, som absorberad och du glömmer både tid och rum.” FLOW – vilket oerhört angenämt tillstånd! När vi är i flow är vi oerhört produktiva, men utan att uppleva mental ansträngning. Det är också ett tillstånd i vilket vissa specifika fysiska och rent mätbara förändringar sker i våra kroppar. Om detta har jag skrivit i årets sista Yes. Där beskriver jag också några av de allra viktigaste förutsättningarna vi behöver för att kunna hamna i flow. Hör av dig om du vill att jag ska skicka detta till dig (helt kostnadsfritt!).

Jag hamnar oftast i flow när jag är ute och springer i skogen, när jag sitter och skriver om något jag verkligen brinner för eller när jag sitter i ett coachingsamtal där vi hittar nya insikter och där vi har ett sådant där magiskt samtal som man har ibland. Och så hamnar jag lätt i flow när jag ägnar mig åt min nya hobby: vindsurfing. Och där finns ju alla de viktigaste parametrarna för flow:

  • jag älskar verkligen att ge mig ut på vattnet, känna kraften i vinden. Så intresset för uppgiften, vilket är en viktig förutsättning för flow, finns där verkligen!
  • det är helt klart utmanande! Så den där flowkänslan innfinner sig bara då vinden är alldeles lagom stark för att jag ska klara av att manövrera seglet, utan att det går för lätt. Uppgiftens svårighetsgrad möter alltså perfekt min förmåga att utföra den.
  • det blir oerhört tydligt när jag är på rätt spår (=jag befinner mig på brädan och tillsammans tar vi oss fram) eller på fel spår (= jag ligger i vattnet eller får inte brädan dit jag vill). Så den där täta återkopplingen som visar om vi är på rätt spår, som också är en viktig förutsättning för flow, finns där också (så tydlig att den inte går att ta miste på 🙂 ).

Hur är det för dig, när hamnar du i flow?

Önskar dig en fin första advent!

Gunilla