Välkommen vardag

Välkommen vardag

2014-09-02 Stressa Smart 0

 

Jaha, då börjar man komma in i den igen. Vardagslunken. Med tidiga morgnar, tider att passa, en kalender som snabbt fylls på med möten och bokade luncher, och alltihop toppat med en önskan om att komma i säng i tid så att jag blir liiite piggare i morgon. Vardagen. Jag hoppas att du gillar din vardag. Det är ju trots allt mest vardagar i en vecka, och för de allra flesta av oss mer vardagsveckor än semesterveckor.

 

Jag gillar min vardag, och jag har till och med en liten ritual för att göra den så bra som möjligt. I början av varje månad skriver jag ner några saker som jag vill fokusera extra på den här månaden. Nu i september vill jag till exempel njuta av höstpromenader och utflykter i skogen, jag vill träffa efterlängtade vänner, jag vill fortsätta äta nyttig och fräsch mat som jag gjort hela sommaren och jag vill vara noga med att prioritera min sömn. Och så gör jag en liten lista över saker jag ska göra så att det blir mer så här. Jag skriver upp vilka vänner jag ska ringa, vilken mat jag vill köpa hem. Jag planerar in skogsutflykter och jag bestämmer mig också för att göra spontana små utflykter bara för att luften är så härlig just nu.

 

Det finns faktiskt en sak som nästan alltid kommer med när jag väljer vad jag vill fokusera på. Att vara närvarande och njuta av det som är just nu. För det är ju så lätt att blicka framåt, att drömma om helgen eller nästa ledighet. Och det gör jag ju också så klart, men jag vill också passa på att njuta av just vardagen. Se vardagen som en del av det bästa. Bara det gör att det blir lite härligare.

 

Att ha en bra vardag är viktigt, framför allt när vi är stressade. Då behöver vi verkligen lite extra glädje, vi behöver fylla på med energi och göra saker som vi mår bra av. Ett supersmart trick för att balansera stressen är att se till att varje dag göra något som känns lite extra härligt, lite lyxigt. Något bara för mig. Det räcker med något litet. Att sitta fem minuter i solen, ligga alldeles själv och läsa en bra bok, njuta av en god kopp kaffe kanske. Men känslan, att jag gör det här bara för mig, den är stor. Gör det varje dag, gör det till en del av din vardag. Jag lovar att det kommer att göra vardagen ännu härligare.

 

Vad tycker du om att vardagen är igång igen? Har du några tips för att den ska bli ännu skönare?

 

Önskar dig en härlig alldeles vanlig vardagstisdag!

/Karin