“Månadens kundtips” maj 2020: rätt fokus framåt genom små steg

“Månadens kundtips” maj 2020: rätt fokus framåt genom små steg

2020-06-01 Månadens kundtips Uncategorized 0

Det här blogginlägget handlar om ett verktyg som vi exempelvis kan använda för
att stärka vårt fokus på det vi vill fokusera mer och på det som för oss framåt i den riktigt som vi vill. Det här pratade jag med en klient om i höstas då hon hade ett projekt som hela tiden blev skjutet på framtiden då det, trots att det var högprioriterat och viktigt i ett längre perspektiv, aldrig kom igång på grund av andra projekt som var mer akuta, mer “bråttom just nu”.

Men när vi pratades vid härom dagen hade hon börjat använda det här verktyget i ett helt annat sammanhang. Hon berättade att hon den senaste tiden känt en ökad oro på grund av Corona-viruset, både för sin egen och sin mans del. Hon beskrev att oron skapade en känsla av maktlöshet, av att inte kunna påverka och av att inte ha koll på situationen. Och hon insåg efter ett tag att det var samma känslor som hon hade haft kring projektet som inte kom igång, och kom därför på idén att testa att använda samma teknik för den här situationen. Det hon då gjorde var att hon bestämde sig för att varje dag göra en liten sak för att stärka sin hälsa och sitt immunförsvar. (När hon använde den här tekniken för projektet som inte kom igång så var det inledningsvis en sak per vecka.)

Det hon gjorde denna gång kunde vara saker som att fylla en måltid med extra mycket grönsaker och fibrer, att komma ut på en promenad, att ta en mikropaus under dagen för att sänka stressen, att ta vitamintillskott eller att köra ett pass på sin crosstrainer för att förbättra konditionen.

Redan efter en knapp vecka kände hon att känslan av maktlöshet minskade och att hon fick en känsla av att ha mer koll och kontroll på situationen. Detta genom att hon helt enkelt skiftade mindset från att fokusera på det hon inte kunde påverka, till att mer fokusera på det som hon kunde påverka – genom att ta små steg i rätt riktning.

Skulle du kunna ha nytt av det här? Och inom vilket område, i så fall?

Önskar er alla en fin helg!

Gunilla