Yes! Sommar 2021: Att skapa mental balans

Yes! Sommar 2021: Att skapa mental balans

2021-06-22 Balans i vardagen Espiros nyhetsbrev Yes! Stressa Smart 0

Sommarens Yes! handlar om våra tre nedärvda motivationssystem (hot- driv och trygghetssystemet) och om hur vi skapa en bättre balans mellan dem, både för att vi ska må, fungera och prestera bra här och nu och för att vi ska vara hållbara på sikt.

För de flesta av oss blir det lätt en övervikt på hot- och drivsystemet. För att då skapa en bra balans behöver vi aktivera trygghetssystemet oftare och kanske också längre stunder. Vill du läsa mer om det här så anmäl dig till Yes!

Och här kommer några av de sätt som jag använder flitigast i min vardag för att aktivera trygghetssystemet:

  • Mega-närvaro när mina barn berättar saker för mig. Ja, det här aktiverar trygghetssystemet oerhört effektivt och får mig att verkligen ta in det de berättar för mig till 100% samt att njuta extra mycket utav det. Så jag försöker påminna mig själv om att stanna upp och vara närvarande i stunden med alla mina sinnen när de börjar berätta något. Det är så lätt annars att bara lyssna delvis och vara med tanken i något annat.
  • Tid med mina nära. Swish -> så kastas jag in i trygghetssystemet. Och det kan faktiskt hjälpa även att bara tänka på en nära vän eller någon man känner sig trygg med.
  • Kaffe i trädgården. Mmm…tänk att en god kopp kaffe ute i det gröna kan sätta så många guldkanter på min vardag 🙂 Inte minst den här årstiden, såklart.
  • Havet. Jag försöker bada varje dag, eller åtminstone ett par dagar i veckan, året runt. Det ger mig en känsla av att vara ett med naturen på något vis och det ger mig alltid en ökad dos både lugn, glädje och harmoni.
Kvällsdopp en vacker junikväll.

Vad fungerar bäst för dig för att aktivera trygghetssystemet? Skriv gärna och berätta 😀