Att minska stressande tankar – del 1

Att minska stressande tankar – del 1

2015-11-18 Bli en mästare på att hantera stress Ta kontroll över stressen 1

skriv av dig

 

Ett sätt att minska stressande tankar, som är både enkelt och effektivt, det är att helt enkelt skriva ner dem. Att bara skriva av dig allt det där som ligger och oroar och höjer stressen. Sedan läser du upp det du har skrivit, bara för dig själv.

Ofta ger detta ett helt annat perspektiv på saker och ting, du kanske inser att risken att något av det där ska inträffa är försvinnande liten. Eller att konsekvenserna av det faktiskt inte är så farliga. Du kanske kommer på en bra idé för hur du ska lösa något av problemen. Eller så känns det bara lite lättare när du har fått skriva av dig. Upprepa gärna det här under en eller ett par veckors tid om du känner att du har många oroande tankar, eller att oron tar upp mycket av din tid.

 

Lycka till!
Karin

 

Ett svar

  1. Det som hander ar att den parasympatiska delen av nervsystemet fungerar som en broms och drar ner pa energin. Vid langdragna stressituationer kan det leda till att en del av nervsystemet fortsatter att forsoka bygga upp kroppen, trots att den forbrukar mindre energi an vanligt. Det ar da behovet av att trosta oss okar och man kan borja ata mera socker, fet mat och kanske dricka mera alkohol.

Kommentarer inaktiverade.