Studie: Två korta pass för ökad inlärning, koncentration och minnesfunktion

Studie: Två korta pass för ökad inlärning, koncentration och minnesfunktion

2017-09-22 Bli en mästare på att hantera stress Effektiv återhämtning Espiro Fysisk träning Jobba smartare Klarare tankar Smarta vanor Stressa Smart Stresshantering 0

Det görs en hel del studier på hur konditionsträning påverkar vårt minne och vår förmåga att koncentrera oss och lära oss nya saker. Otroligt spännande! Rydsbergsskolan i Lerum är ett lyckat exempel där elevernas resultat har förbättrats sedan de införde två morgnar i veckan för eleverna med 20 minuter långa pulspass. Till sin hjälp har de pulsband som hjälper dem att hålla koll på att de ligger inom intervallet 65-75% av sin maxpuls. Det motsvarar rörelse där andningen blir lite tyngre men där du fortfarande kan konversera utan problem. Ganska lågintensiv träning med andra ord. När vi ligger i det här pulsintervallet så ökar blodflödet till hjärnan med 20% och gör oss pigga och alerta och ökar vår inlärning och vår koncentration.

Jag blir så glad när jag läser att fler och fler skolor börjar jobba på det här sättet. Det ger inte bara barn och ungdomar en bättre tillvaro just nu utan ökar också chansen att de får leva ett friskt och hälsosamt liv. Och jag hoppas också att fler och fler arbetsplatser blir inspirerade.

Om du vill ta del av alla dessa positiva effekter för din hjärna så kanske du kan ta en rask promenad eller cykla till jobbet (eller en del av sträckan)? Eller ta en lunchpromenad på en kvart-20 minuter? Och kanske du kan väva in mer rörelse lite här och där genom ta raska steg upp för alla trappor du går i och ta en liten omväg när du förflyttar dig på kontoret?

Hur gör du för att få in rörelse i vardagen?

Trevlig fredag!

Gunilla

Här kan du läsa mer om Rydsbergsskolans projekt.

Här kan du läsa om elevernas förbättrade resultat på Naperville Central High School utanför Chicago, USA, som ett resultat av ökad fysisk aktivitet.